Veiligheidsworkshops, elk jaar een groot succes

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Construfutur gebruik gemaakt van de winterperiode om bedrijven en hun werknemers uit te nodigen voor veiligheidsworkshops.

Via deze acht uur durende workshops, die over heel Wallonië georganiseerd worden, kunnen werknemers meer te weten komen over verschillende veiligheidsgerelateerde thema’s, zoals EHBO, brand, werfsignalisatie, werken op hoogte, dragen van PBM’s, manueel hanteren van lasten, elektriciteitsrisico’s en gevaarlijke stoffen. Het doel is om hen op een praktijkgerichte manier nuttige informatie en concrete tools aan te reiken om veilig gedrag te stimuleren, risico’s te voorkomen en ongevallen te vermijden.

Deze opleidingsdagen zijn opgebouwd rond meerdere thema’s die elk jaar anders zijn, zodat de deelnemers hun kennis kunnen blijven uitbreiden. De thema’s voor 2020 werden samen met de welzijnsadviseurs uitgewerkt door Construfutur en omvatten onder andere kwartsstof, de last-minute risicoanalyse (LMRA) en het correcte gebruik van CBM’s. De workshops zijn gratis wanneer ze in een opleidingscentrum plaatsvinden, maar kunnen ook in een bedrijf georganiseerd worden voor bedrijven met specifieke wensen.

In 2020 werden er tien workshops in opleidingscentra georganiseerd voor 903 werknemers. 29 bedrijven hebben acties opgezet in hun eigen lokalen, soms gespreid over meerdere dagen, waarbij meer dan 2.800 medewerkers gevormd werden rond veiligheid.