De veiligheidsweken, een geslaagde première!

Onze veiligheidsworkshops behoeven ondertussen geen introductie meer. Onze veiligheidsweken daarentegen werden in 2020 voor de allereerste keer georganiseerd.

Ze hebben herhaaldelijk plaatsgevonden over heel Wallonië, ook in regio’s met minder opleidingscentra, zoals Waals-Brabant, West-Henegouwen, Verviers en Zuid-Luxemburg. Tijdens elke veiligheidsweek werden verplichte of andere essentiële opleidingen gebundeld in één week en op één locatie, met als doel efficiënt inspelen op de opleidingsnoden van bedrijven. Enkele van de mogelijke opleidingen waren de basisopleiding en bijscholing EHBO, werken op hoogte, asbest, VCA, BA4 en BA5 en attesten van vakbekwaamheid voor chauffeurs.

Met de verschillende een- of meerdaagse opleidingen die door onze teams voorgesteld werden, konden de bedrijven een programma op maat samenstellen in functie van hun noden of verplichtingen. Tijdens de winterperiode van 2020 werden 11 veiligheidsweken ingepland en in goede banen geleid. Omwille van de aantrekkelijke tarieven en de laagdrempeligheid namen er bijna 1.600 werknemers aan deel, samen goed voor meer dan 14.000 opleidingsuren.

In diezelfde geest heeft Construfutur samen met het Agence Wallonne du Patrimoine (AWAP) ook een week met technische opleidingen in verband met de erfgoedspecialisaties georganiseerd.