Werfbezoeken met focus op coronamaatregelen en sociale voorzieningen

In het kader van de strijd tegen het coronavirus ontwikkelde Constructiv heel wat nuttige preventiedocumenten (affiches, toolboxen, …) en de bouwsector richtte het Contactpunt Corona Bouw op met een gratis infolijn.

In volle coronacrisis was ook de rol van onze welzijnsadviseurs cruciaal in de begeleiding van bouwbedrijven en arbeiders op de werf en de adviesverlening rond de sectorale coronamaatregelen inzake bijvoorbeeld sociale voorzieningen (kleedkamers, refters, wasplaatsen, toiletten, etc.).

Onze welzijnsadviseurs bleken essentieel in de strijd tegen de pandemie en deden in 2020 680 werfbezoeken in Brussel. Tijdens deze bezoeken werd extra aandacht besteed aan de sociale voorzieningen en het opvolgen van de coronamaatregelen. In totaal werden er in 2020 349 adviezen met betrekking tot sociale voorzieningen gegeven: een gevoelige stijging van het aantal adviezen met betrekking tot sociale voorzieningen. Na een periode van gestage daling, verdubbelden deze adviezen n.a.v. het coronavirus op een jaar tijd.

Daarnaast waren onze welzijnsadviseurs nauw betrokken bij verschillende online infosessies en webinars om uitleg te verschaffen over de geldende maatregelen ter bestrijding van Covid-19.

construcity-werf
Jaar werfbezoeken Brusselse werven aantal adviezen sanitaire voorzieningen

2019

693
150

2020

680
349